Att göra skönhetsbehandlingar

Naturlig skönhet kommer inifrån och alla är vackra på sitt sätt. Men samtidigt använder vi oss av kläder och produkter så som smink och hårspray för att förstärka vår skönhet och för att förändra oss för att vi har en idé om att vi inte duger som vi är utan att vi behöver vara så mycket bättre. Jag är emot det egentligen. Vill vara emot det, men vet att det blir lite av en motsägelse. För jag är själv otroligt intresserad av mode och kläder och shoppar nog alldeles för mycket alldeles för ofta. För att jag känner mig så mycket bättre och snyggare i nya kläder.

Sen har jag även gjorde flera behandlingar på skönhetssalonger. Har bland annat varit på Friends Beauty skönhetssalong i Borås, som jag förövrigt kan rekommendera. Jag har inte gjort några ingrepp men har gjort lösögonfransar, vilket också är en sorts behandling. Men det gör jag för att slippa sminka mig, men sen är det klart att det är fel också för det finns ingenting som säger att man måste sminka sig. Det är samhällets normer som gör att man känner att man måste. Eller jag antar att det är det. För jag säger ju att jag inte tycker om skönhetsoperationer men går själv till en skönhetssalong för behandlingar för att förfina och förstärka olika ansiktsdrag hos mig.

Tror att det är väldigt vanligt att det är just så. Att man egentligen inte vill falla för det som samhället trycker på en men att man gör det ändå, oavsett man vill eller inte. Så gör man som jag och går till en salong som Friends Beauty i Borås och får sina ögonfransar eller naglar fixade och blir precis så som samhället vill att man ska vara för att man ska accepteras.